historie

ff een stukje geschiedenis

1995 café de Stoof, bar praat van een vriendengroep die meer wilde dan alleen maar feesten met carnaval, een actieve deelname aan en rond carnaval dat was het idee.
Al snel kwam het idee om mee te doen aan het Loeiersfestijn.

Dat was stap een, nu nog een naam verzinnen (er niet aan denkende dat deze anno nu nog wordt gebruikt), met wat woord goochelaars in de groep was dat geen probleem. Wat gebeurde er in het weekend? Naar de kroeg voor wat promillage, en aangezien we deel gingen nemen aan het Loeiersfestijn was de achterkant van muziekkantjes ook een een, tweetje.
De naam is geboren, we gaan door het leven als Promillikantjes.

Tijdens het Loeiersfestijn werd de werking van een inlegkruisje werd toen bezongen.
Resultaat?? Gezelligheid en deelname dat was toen en nu nog steeds de dope.
De bakermat van de Promillikantjes was gelegd.

Enkele jaren daarna werden de stembandjes rust gegund en gingen de handen uit de mouwen. Dit resulteerde in 2003 in de eerste carnavalswagen. Super trots en mega enthousiast namen de ± 16 Promillikantjes deel aan de optochten van Zijtaart, Veghel en Eerde.
Met gezelligheid en deelname hoog in het vaandel werd besloten om in 2004 ook deel te nemen.
En dit is doorgegaan tot heden ten dagen.
In de afgelopen jaren is het ons niet onverdienstelijk afgegaan. Door de jaren lange ervaring, het geluk (kun je afdwingen) van een bouwloods, een vaste groep van sponsoren en een gezonde dosis motivatie slagen de Promillikantjes erin om een mooie carnavaleske wagen te bouwen voor U.
En dit hopen wij nog in lengte van jaren voor het optocht-publiek te blijven doen.
Onze eregalerij met een opsomming van de wagens en behaalde prijzen is te zien op de wagen galerij (klik op link)

wagen galerij

De vereniging is erg actief en niet alleen tijdens het carnaval, buiten de carnaval zijn er diverse activiteiten waar wij aan mee doen, dan aan beachvolley, feesten etc. Als u geintresseert bent in alle activiteiten, kijk dan eens op de rug van een Promillikantje als deze ons Tourshirt draagt.