leden only (intranet)

update: 10-10-2013 start leden only (intranet)

note vooraf, alle updates van het intranet zal ik via dit bericht communiceren.
Dus is er een update dan ontvangen jullie een mail met deze link en zo kun je de updates lezen.

Hallo allemaal het is het leden only (intranet) gedeelte is in gebruik genomen.
Vanaf heden zal ik alleen over intranet spreken dan weet iedereen dat dit het leden only gedeelte is.

Wat is het intranet:
Op het intranet (wat je kunt vinden als je naar www.promillikantjes.nl gaat en dan zie je leden (only) in de menubalk), kun je diverse zaken vinden die alleen voor onze leden zijn.
Om de inhoud te bekijken moet je geregistreerd zijn (goedkeuring vind plaats door de webmaster).
Het vervangt niet de mail of andere communicatie middelen, je mag ook niet verwachten dat iedereen automatisch het intranet gebruikt, maar het is een handig hulpmiddel erbij.
Wat je op het intranet kan vinden lees je verderop in dit bericht.

Om intranet te gebruiken moet je registreren.
Scroll op de homepage van www.promillikantjes.nl  naar beneden, onder “meta” zie je registeren.
Registeren moet met een naam en je mail adres (op 1 email adres kan maar 1 registratie plaatsvinden), om te controleren dat je ook echt lid bent moet je jouw eigen naam gebruiken (bij twijfel zal de webmaster via een mail om bevestiging vragen)
De webmaster zal de registratie goedkeuren, en je ontvangt een mail terug met daarin je inlognaam en wachtwoord.
*belangrijk, ontvang je binnen een dag of 3 a 4 geen reactie, kijk dan eerst in je spam box van je mail account, de mail die je ontvangt word verzonden vanaf “webmaster@promillikantjes.nl”, kun je dan nog niks vinden stuur dan zelf een mailtje naar genoemd mail adres, dan kan de webmaster kijken wat er niet goed gaat en wellicht een alternatieve inlog geven.
Je mag zelf weten of je per gezin registreert of allen afzonderlijk. Zit je in een commissie of bestuur dan is het raadzaam om jezelf ook te registeren, dit ivm toekomstige verdere uitbreidingen van rechten (info per commissie of bestuur).

Na ontvangst van je wachtwoord kun je inloggen, ook weer op de homepage van www.promillikantjes.nl naar beneden scrollen, en onder meta vind je inloggen.
Als je ingelogd bent kun je natuurlijk in het menu naar leden(only) gaan en naar de inhoud kijken.

Wachtwoord (profiel) wijzigen.
Om dit te doen scroll je (als je ingelogd bent) naar beneden onder “meta” vind je site beheer.
Je komt in jouw dashboard. Links zie je profiel (daar kun je klikken), maar rechts bovenin (zwarte balk) zie je hall0 (naam), daar kun je uitloggen en ook profiel wijzigen.
je kan diverse zaken in je profiel aanpassen zo ook het wachtwoord (ben je klaar klik wel “profiel bijwerken” aan.
Je ziet ook twitter en facebook account registratie opties, doe hier niks mee dit werkt niet, en heeft geen toegevoegde waarde (de webmaster kan het alleen niet blokkeren)

Wachtwoord kwijt. De webmaster heeft geen wachtwoorden (nieuwe worden automatisch gegenereerd), en kan ook niet in de profielen wachtwoorden vinden. Maar als je inlogt kun je aangeven dat jij je wachtwoord kwijt bent en dan komt er een nieuw, of stuur de webmaster een mail dan kan er een nieuw account gemaakt worden.

Privacy.
Alles wat op intranet staat wordt ook verzonden met de mail, werk dus met je intranet hetzelfde als je mail, log uit als je het niet gebruikt, laat geen wachtwoorden slingeren etc etc. Er staan tenslotte gegevens op die niet voor de buitenwereld zijn, en iedereen gaat ervan uit dat je Promillikantjes mail ook vertrouwelijk behandeld, zeker aangaande ledenlijsten, notulen, thema’s etc.

Wat kun je nu vinden op het intranet:
In het dropdown menu, zie je onder elkaar: alle berichten, activiteiten, bestuur, bouw (bouwplanner en loodsproat), loopgroep/kleding, penningmeester, secretariaat (ledenijst, statuten/hhr, notulen alv).

Alle berichten, een verzameling van alle berichten die geplaatst zijn in de andere onderdelen.
Activiteiten, nu leeg in de toekomst ac nieuws.
bestuur, nu leeg in de toekomst bestuur nieuws.
bouw, bouwplanner is een test om online te communiceren mbt bouw aanwezigheid, loodsproat het archief met alle loodsproat edities.
loopgroep/kleding, nu leeg in de toekomst loopgroep/kleding nieuws
penningmeester, nu leeg in de toekomst penningmeester nieuws
secretariaat, ledenlijst, statuten/hhr en notulen alv spreken voor zich.

Toekomst:
Op dit moment is het intranet redelijk (statisch) wat er op intranet komt word toegevoegd door de webmaster.
In de toekomst zou het de bedoeling moeten zijn dat bestuursleden, commissies etc zelf inhoud gaan toevoegen. Ook kun je denken aan meer platformen, bijvoorbeeld dat het bestuur een eigen platform krijgt en dat zij alleen bepaalde berichten kunnen plaatsen en kijken denk aan notulen), Of de bouwcommissie die hun planningen digitaal maakt. zie de voordelen, niet alles meer via de mail, alles te vinden op 1 plek.

Feedback:
Dit is het begin, ik heb nu al voor de start vele ideeen wat beter kan, anders kan, uitbreidingen, zaken die ik in de toekomst wil toevoegen en/of veranderen. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar jullie reacties, ideeen over verbeteringen, toevoegingen, vragen etc.
je kunt mailen, naar webmaster@promillikantjes.nl, hieronder kun je een bericht achterlaten, op de diverse pagina’s kun je berichten achterlaten. Ik zie in ieder geval in mijn dashboard wie waar overal reageert, en dus ook antwoorden.
Laten we wel afspreken, vragen omtrent inlog problemen etc alleen via de mail.
note voor het bestuur: input wat op het intranet kan mag op de mail naar mij, maar alles wat op het intranet gaat, loopt ook via de ledenmail dus dat zie ik toch.

Ja een hele hoop tekst maar dat kan niet anders bij een introductie. (ik hoop niet dat het ontmoedigd)

Veel plezier

Lex van der aa
webmaster cv de Promillikantjes

 

2 antwoorden op “leden only (intranet)”

  1. Goed bezig Lex.Denk dat we er op termijn veel plezier van hebben.
    Groet Jan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.