nieuw gastenboek

Beste Promillikantjes bezoekers,

Op dit moment is er op de Promillikantjes site een nieuw gastenboek actief.
Dit nieuwe gastenboek kun je vinden op de vertrouwde lokatie.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van het oude gastenboek, wat ook betekent dat de vele berichten ergens op een harde schijf bij de webmaster staan en niet meer zichtbaar zijn.

Waarom een nieuw gastenboek?
Er zijn 2 belangrijke redenen hiervoor.
1. Het oude gastenboek is vanuit de oude site naar de nieuwe site geplakt, dit komt de lay-out niet ten goede, maar zeker het beheren van het gastenboek was zeer omslachtig.
2. SPAM, eigenlijk de belangrijkste reden om het anders aan te pakken. In het oude gastenboek was dit niet meer beheersbaar, mede door zoals in punt 1 aangegeven dat het beheer omslachtig is geworden op de nieuwe site, velen zullen wellicht ook regelmatig spam berichten hebben gezien, en de Promilliantispammers hebben velen berichten verwijderd alvorens andere ze zagen.
Het nieuwe gastenboek is gekoppeld aan de werking van de nieuwe site, wat het beheer ook makkelijker maakt. Tevens zijn er meerdere spam blockers actief waar je niks van ziet of merkt. Wat je wel merkt is dat je een simpele rekensom moet invullen om het bericht te plaatsen. Dit is een actieve manier om spam tegen te gaan. Kort over de rekensom, er is een keus tussen het invullen van een rekensom of een letter/cijfercode, de laatste heeft als nadeel dat mensen wel eens moeite hebben met deze code te ontcijferen, wel goed om spam tegen te gaan maar het moet ook gebruik vriendelijk blijven.

Is een gastenboek nog wel modern?
Jazeker, tegenwoordig kun je op vele plaatsen berichten plaatsen denk aan twitter, facebook, maar ook op diverse plaatsen op onze site. Maar wat is nou mooier om een berichtje te plaatsen in het gastenboek, een vaste plek waar iedereen vrij een kijkje kan nemen en een berichtje achter kan laten.

Wij wensen iedereen veel plezier met het nieuwe gastenboek.
heb je vragen, opmerkingen, ideeen, etc etc mail gerust de webmaster (webmaster@promillikantjes.nl)